IEPURI DE VANZARE | IEPURI DE RASA

Iepuri de vanzare Ocna Mures| Alba| Cluj

Iepuri de rasa: Urias Gri, Urias Pestrit, Neozeelandez, Californian, Chinchilla Mare
Iepuri de rasa: Urias Gri, Urias Pestrit, Neozeelandez, Californian, Chinchilla Mare
Iepuri de rasa: Urias Gri, Urias Pestrit, Neozeelandez, Californian, Chinchilla Mare
Iepuri de rasa: Urias Gri, Urias Pestrit, Neozeelandez, Californian, Chinchilla Mare
Iepuri de rasa: Urias Gri, Urias Pestrit, Neozeelandez, Californian, Chinchilla Mare
Iepuri de rasa Poze iepuri Iepuri de vanzare Chat Iepuri Forum Iepuri Contact
RASE IEPURI
Iepuri de rasa
Rase detinute:
-Rase mari: URIASUL PESTRIT (FLUTURELE GERMAN); URIASUL GRI;
-Rase mijlocii: CHINCHILLA MARE; NEOZEELANDEZUL; CALIFORNIANUL.
IEPURI RASE MARI
URIASUL PESTRIT
iepuri de rasa
urias pestrit
urias pestritURIASUL PESTRIT (FLUTURELE GERMAN)

1. Forma corpului si tipul
Corpul are o lungime normala de 69 cm. Corpul este lung, cu un trunchi deopotriva lat si inalt, legat cu o puternica constitutie osoasa. Corpul trebuie sa aiba musculatura la fel de bine dezvoltata si lata atat in spate cat si in fata. Picioarele din spate sunt puternice si paralele cu corpul aflat in miscare. Coada este lunga si bine lipita corpului. Capul este mare, cu fruntea lata, obraji plini si o mandibula bine dezvoltata. Urechile sunt puternice, carnoase si stau in pozitie verticala. Lungimea minima a urechilor este de 15 cm. Iepuroaicele sunt admise cu o gusa mica, corect dezvoltata.
2. Greutatea
Greutatea minima este de 5,00 kg, greutatea normala 6,00 kg, greutatea maxima 10 kg.
3. Parul
Parul are o lungime medie, este stralucitor, in egala masura peste tot si puf dens. Lungimea parului este de cca. 4 cm. Urechile sunt bine acoperite cu par.
4. Desenul capului
Desenul capului este alcatuit din fluture, inelele din jurul ochilor, punctele din obraji si desenul urechilor. Fluturele trebuie sa fie bine definit, cu aripi bilaterale care se arcuiesc pana deasupra gurii si cuprind mandibula pe lateral. Inelele din jurul ochilor trebuie sa incercuiasca ochiul printr-o banda inchisa si pe cat posibil regulata. Daca la inelele din jurul ochilor se formeaza un varf in partea de sus, acesta nu va fi considerat un defect. Baza urechii este incercuita puternic la radacina. Aceasta incercuire nu are voie sa atinga culoarea urechilor sau punctele obrajilor. Punctele obrajilor sunt rotunde sau ovale si stau independente sub inelele din jurul ochilor.
5. Desenul trunchiului
Desenul trunchiului cuprinde dunga spatelui si desenul partilor. Dunga dorsala se intinde de la partea din spate a gatului pana in varful cozii si are in egala masura cam 3 cm latime. Desenul partilor laterale cuprinde pete independente, nu foarte mari, de aproximativ 3 cm diametru, impartite in mod egal pe ambele parti, pe flancuri si pe coapsele din spate. Pe ambele parti trebuie sa fie cam 6-8 pete. Petele de pe piept, burta, picioare si partea de jos a cozii nu au legatura cu acestea.
6. Culoarea
Sunt permise tonurile negru-alb, albastru-alb si alb havana. Culoarea de baza este albul in culoarea acoperitoare si de dedesubt. Culoarea desenului trebuie sa fie curata, fara niciun fel de interferenta a parului de alta culoare. Culoarea ochilor este maro la animale de culoare negru-alb si alb havana, iar la animalele albastru-alb este albastru-gri. Ghearele sunt fara culoare (albe).
____________________________________
* STANDARDUL EUROPEAN LA IEPURI DE RASA

URIASUL GRI GERMAN
urias gri german
urias gri german
iepuri de vanzare


URIASUL GRI

1. Forma corpului si tipul
Tipul unui iepure urias cu postura buna, cu o constitutie puternica, bine rotunjita, lung, cu un trunchi in egala masura lat si inalt si cu o constitutie osoasa puternica. Corpul trebuie sa aiba musculatura atat in partea din fata, cat si in partea din spate la fel de lata si de bine dezvoltata. Picioarele din spate sunt puternice, paralele cu corpul in timpul miscarii. Coada este lunga si bine lipita de corp. Pozitia este inalta, ridicata de la sol, sustinuta pe picioarele din fata drept pozitionate. Burta trebuie sa aiba suficienta distanta de la sol. Corpul intins are o lungime minima de 65 cm, iar greutatea maxima aproximativ 72 de cm si mai mult. La iepuroaice este permisa o gusa nu prea mare si corect formata.
2. Greutatea
Greutatea minima este de 5,50 kg, greutatea normala 7,00 kg, greutatea maxima 11,50 kg.
3. Parul
Parul este dens si are o lungime de aproximativ 4 cm. Urechile sunt bine acoperite cu par.
4. Capul si urechile
Capul este mare, cu obraji lati, puternici si plini, cu o mandibula bine dezvoltata si fiind in armonie cu marimea corpului. Urechile sunt foarte puternice, stau ridicate si se potrivesc cu marimea animalului. Lungimea lor trebuie sa aiba potrivit regulei, un sfert din lungimea corpului; 19-20 cm sunt ideali, dar minim 16 cm trebuie masurat.
5. Culoarea acoperitoare
Recunoscute sunt urmatoarele culori: tonuri de gri: gri salbatic, gri inchis, gri fier, gri culoarea iepurelui. La baza criteriilor pentru culoarea acoperitoare si nuante stau caracteristicile generale. Pe langa uriasul gri sunt acceptati si iepuri de culoarea chinchilla, gri albastrui, negru, albastru sau galben. Culoarea va fi evaluata dupa caracteristicile fiecarei rase. Pentru paleta de galben, culoarea este galbenul care da spre argintiu. Culoarea ochilor este la toate nuantele de gri, maro, culoarea ghearelor este inchisa.
6. Culoarea de baza
Culoarea de baza este pentru toate nuantele de gri albastruie pana la albastra, pentru celelalte palete de culori cum este specificat in descriere, albastru.
____________________________________
* STANDARDUL EUROPEAN LA IEPURI DE RASA
IEPURI RASE MIJLOCII
CHINCHILA MARE
chinchilla mare
chinchilla mare
chinchilla mare


CHINCHILA MARE

1. Forma corpului si tipul
Corpul este usor intins, cilindric, in spate si in fata la fel de lat, cu pieptul lat si cu bazinul plin, cu linia spatelui uniforma si bine rotunjita. Gatul este scurt, umerii lati si cu musculatura bine dezvoltata. Membrele sunt puternice si de lungime medie. Capul este puternic, cu fruntea lata si obraji plini, strans pozitionati pe cap. Urechile sunt carnoase, in pozitie verticala, bine acoperite cu par si in armonie cu restul corpului. La femele este permisa o gusa mica bine formata.
2. Greutatea
Greutatea minima este de 3,5 kg, greutatea normala 4,4 kg, greutatea maxima 5,5 kg.
3. Parul
Parul este de lungime medie (cca. 3 cm), cu puf dens, cu par bine dezvoltat, uniform si nu prea aspru.
4. Culoarea acoperitoare si nuantarea
Culoarea generala a blanii este gri cenusiu deschis (gri argintiu) cu o nuanta albastruie si o umbra neagra pregnanta, cel mai bine evidentiata pe spate. Culoarea acoperitoare, sub care se gaseste o banda negricioasa de 2-3 mm latime, este formata din fire de par albe si negre, intre care ies in evidenta fire negre care dau acea umbra. Culoarea pieptului si a membrelor trebuie sa corespunda culorii generale a blanii, iar pe partile laterale ale corpului culoarea acoperitoare trebuie sa ajunga cat mai jos posibil. Marginile urechilor sunt negre. Icul trebuie sa fie mic si de culoare alba-gri. Coada este in varf neagra, presarata cu fire albe-gri, iar partea de jos este alba. Culoarea acoperitoare de pe burta este alba, iar culoarea de baza albastru-inchis. Culoarea ochilor este maro inchis, culoarea ghearelor maro-negru.
5. Culoarea de mijloc (intermediara)
Culoarea de la mijloc este lata de aprox. 5 mm si trebuie sa desparta culoarea de baza de cea acoperitoare. Culoarea este alba pana la alb-gri.
6. Culoarea de baza
Culoarea de baza incepe la baza scalpului (pielii) si trebuie sa fie raspandita pe tot corpul. Este de culoare albastru-inchis si trebuie sa reprezinte cca. 2/3 din lungimea firului de par. La femelele mai in varsta este permisa o culoare mai deschisa.
____________________________________
* STANDARDUL EUROPEAN LA IEPURI DE RASA

NEOZEELANDEZUL ALB
neozeelandez
neozeelandez


NEOZEELANDEZ ALB

1. Forma corpului si tipul
Corpul este indesat, lat, plin de muschi, vizibil puternic si bine rotunjit pana la coapse. Membrele sunt puternice, scurte si departate. Coada este scurta si sta teapana. La femelele mai batrane este permisa o gusa mica, bine formata.
2. Greutatea
Greutatea minima este de 3,00 kg, greutatea normala 4,00 kg, greutatea maxima 5,00 kg.
3. Blana
Parul este de lungime medie (cam 3 cm) cu destul puf. Firul de par este puternic, dar nu aspru, uniform pe tot corpul. Urechile sunt bine acoperite cu par.
4. Capul
Capul este scurt, bine dezvoltat, cu fruntea si botul late si este bine alipit de corp.
5. Urechile
Urechile sunt in armonie cu corpul indesat, scurte si carnoase, bine rotunjite.
6. Culoarea si uniformizarea
Culoarea este un alb curat. Culoarea de baza nu se deosebeste de cea de exterior. Ochii sunt rosu palid, ghearele sunt fara culoare (albe). Culoarea se intinde uniform pe tot corpul, fara niciun fel de deviere de la culoare, inclusiv pe cap si pe urechi, pe membre si partea inferioara a burtii.
____________________________________
* STANDARDUL EUROPEAN LA IEPURI DE RASACALIFORNIANUL
californian
californian
californian
CALIFORNIAN

1. Forma corpului si tipul
Corpul este scurt si indesat. Linia spatelui este simetrica si rotunjita in partea din spate. Umerii, spatele si partea din spate a corpului trebuie sa fie la fel de late si pline de muschi. Membrele sunt puternice, scurte si departate. Coada scurta este bine fixata de corp. La femelele mai batrane este permisa o gusa mica, corect formata.
2. Greutatea
Greutatea minima este de 3,00 kg, greutatea normala 4,00 kg, greutatea maxima 5,00 kg.
3. Blana
Parul este de lungime medie cu puf des. Firul de par trebuie sa fie bun, uniform. Urechile sunt bine acoperite cu par.
4. Capul si urechile
Capul este scurt si puternic, cu o frunte lata si este direct asezat pe corp. Urechile stau in pozitie verticala, sunt bine rotunjite si in armonie cu restul corpului.
5. Desenul
Desenul cuprinde nasul (masca), urechile, membrele din fata, cele din spate si coada. Masca are o forma ovala, lunguiata-rotunda care acopera nasul si ajunge pana pe lateralul falcii de sus si incadreaza si falca de jos. Dar nu are voie sa fie prea mare si sa treaca de ochi. Urechile sunt bine delimitate la radacina. Desenul membrelor din fata ajunge pana la articulatia cotului, iar desenul membrelor din spate pana la articulatia tarsiana. Coada este desenata de la radacina pana la varf.
6. Culoarea
Culoarea este alba, fara nuante de galben sau gri. Sunt acceptate culorile negru, havana si albastru. Culoarea desenului trebuie sa fie curata, adica fara fire de alta culoare si pe cat posibil intensa. Culoarea ochilor este rosie, cea a ghearelor culoarea cornului.
____________________________________
* STANDARDUL EUROPEAN LA IEPURI DE RASA

Ne gasiti si pe www.iepuriintracom.sunphoto.ro sau pe www.prepelite.intracominvest.eu ori pe facebook la www.facebook.com/IEPURI.PREPELITE
californian
Iepurasi mici pentru cadou
urias pestrit
Iepuri pentru expozitii
chinchilla mare
Iepuri de carne - rase de carne


Crestem urmatoarele rase de iepuri:
-URIAS GRI
-URIAS PESTRIT (FLUTURE GERMAN)
-CALIFORNIAN
-NEOZEELANDEZ
-CHINCHILA MARE
Daca sunteti interesat ne puteti contacta la oricare din urmatoarele numere de telefon: 0735192431
0757438160
0788157539


RASE IEPURI

Am creat de curand o comunitate pe situl nostru pentru adevaratii crescatori de iepuri. Daca doriti puteti sa postati si dumneavoastra diferite subiecte pe Forum Iepuri. In principiu acest forum se adreseaza adevaratilor crescatori de iepuri din Romania si nu numai, dar si persoanelor care iubesc aceste animale si doresc sa le creasca.
Puteti sa dati si sa cereti sfaturi, sa aflati noutati sau sa va faceti cunoscut. Asta pentru a dezvolta si in Romania aceasta ramura. Daca vreti sa va inscrieti o puteti face imediat folosind acest link:
http://www.iepuri.intracominvest.eu/forum_iepuri.html
In cadrul forumului se dezbat subiecte interesante despre iepuri, veti gasi totul despre iepuri, hrana si tot ce tine de alimentatia iepurilor, inmultirea iepurilor, gestatie, fatare, cresterea iepurilor, ingrijirea tineretului la iepurii de rasa, prevenirea si combaterea bolilor la iepure, descrierea raselor principale de iepuri si multe altele. Veti gasi subiecte precum: arbitrarea iepurilor de rasa, ce conditii trebuie sa indeplineasca un iepure pentru a fi campion, tatuarea iepurilor de rasa, expozitii de iepuri, etc. Lista o puteti continua dumneavoastra.

Cu stima,
Adrian Coroiu


Iepuri de vanzare Vanzare iepuri Iepuri de rasa Iepuri Ocna Mures Iepuri de vanzare Alba Iepuri de vanzare Cluj Iepuri de vanzare Mures Iepuri de vanzare Sibiu Iepuri de vanzare Turda Iepuri de vanzare Dej Iepuri de vanzare Aiud Iepuri de vanzare Blaj Iepuri de vanzare Cugir Iepuri de vanzare Cluj-Napoca Iepuri de vanzare Arad Iepuri de vanzare Hunedoara Iepuri de vanzare Deva Iepuri de vanzare Sebes Iepuri de vanzare Alba Iulia Iepuri de vanzare Ocna Mures Iepuri de vanzare Ludus Urias German Urias Gri Urias Belgian Fluture German Neozeelandez Californian Chinchilla Mare Urias Pestrit Ferma iepuri Rase iepuri Iepuri de carne Carne iepure Forum iepuri Hrana iepuri Iepurasi Iepure Pui iepure Iepure frumos Rozatoare Animale de blana Iepurele de rasa Rabbit Urecheat Mamifer rozator Pret iepuri Anunturi iepuri Vand iepuri Iepure Urias
Ferma noastra
Ferma noastra de iepuri
Rezultate obtinute
Rezultate obtinute
Galerie foto iepuri
Galerie foto iepuri
Video iepuri de rasa
Video iepuri de rasa
Contact
Contact
Prepelite de vanzare
Prepelite de vanzare
Parteneri
Prepelite de vanzare, oua de prepelita
INTRACOM INVEST
Porumbei de vanzare persoana de contact: Vali
Iepuri de vanzare Ocna Mures, Alba, Cluj

Apasa mai jos si ofera un LIKE celei mai frumoase pagini de facebook dedicata micilor animalute. Iepuri si prepelite Ocna Mures

Vizitatori unici pana in prezent:
http://www.hitwebcounter.com/

IEPURI DE RASA DE VANZARE


Copyright © 2011-2015 www.iepuri.intracominvest.eu. Toate drepturile sunt rezervate. Site conceput si realizat de webmaster: ® adicoroiu@yahoo.com